martes, 7 de abril de 2015

INOCUIDADE DOS ALIMENTOS (Día Mundial da Saúde 2015. 7 de Maio)


O Día Mundial da Saúde 2015 é unha oportunidade para alertar as persoas que traballan en diferentes sectores gobernamentais, agricultores, fabricantes, venda polo miúdo, profesionais sanitarios e consumidores, sobre a importancia da seguridade e responsabilidade que cada un pode desempeñar para garantir que o mundo pode estar seguro de que a comida que ten no seu prato é segura para comer.

Cinco Claves para unha alimentación máis segura

A seguridade alimentaria é unha responsabilidade compartida. É importante traballar ao longo de toda a cadea de produción de alimentos, de agricultores e fabricantes, os vendedores e consumidores. A publicación da OMS "Cinco Claves para unha Alimentación máis Segura" ofrece vendedores e consumidores orientación práctica sobre como manexar e preparar a comida:

Clave 1: Mantéñase o limpo
Clave 2: alimentos crus e cociñados Separadas
Clave 3: alimentos Cociña ben
Clave 4: Manteña os alimentos a temperaturas seguras
Clave 5: Use auga potable e materias primas







Aquí vos deixo dous videos.





Ningún comentario: